Training Buitenles Zuid-Holland

Scholen die een toekenning hebben gekregen van het Themafonds Groenblauwe schoolpleinen krijgen als extra een gratis training buitenles (t.w.v. €150,- p.p.) aangeboden door IVN Zuid-Holland. De trainingen vinden plaats in 2019 en 2020. Per school vaardig je vijf docenten af. De trainingsdatum en -locatie worden per mail bekend gemaakt. Meld je nu vast aan via het formulier hieronder!

*Heeft jouw school geen aanvraag ingediend bij het Themafonds, maar ben je wel geïnteresseerd in de gratis training buitenles? De overige beschikbare plaatsen zijn beschikbaar voor scholen die geen financiering van het Themafonds krijgen. We kunnen geen garantie geven dat er (voldoende) plekken vrij zij en je kan deelnemen aan de training. Meld je hieronder wél alvast aan, dan kom je op de wachtlijst. 

Deze gratis Training Buitenles wordt financieel mogelijk gemaakt door de provincie Zuid-Holland. 

 

Onderwijsdoelen scoor je buiten!

Rennen, klauteren, spelen, ontdekken, vies worden: kinderen zijn gek op buitenspelen. Dat niet alleen buiten spélen, maar ook buiten léren positieve effecten heeft op kinderen wordt steeds duidelijker. Het is leuk en gezond tegelijkertijd. Een uitdagende buitenles stimuleert beweging, draagt bij aan onderwijsdoelen en zorgt ervoor dat kinderen zich beter kunnen concentreren in de klas. En wat is nu mooier dan buitenles geven en krijgen op je eigen groene schoolplein?

Waarom deze training volgen?

Zowel leerkrachten als kinderen willen vaker buiten les. Volgens leerkrachten is de ideale verhouding voor kinderen 75% binnenles en 25% buitenles. In werkelijkheid ligt de verhouding gemiddeld op 99,5% binnen en 0,5% buiten. Een groot verschil tussen theorie en praktijk. Tijdens deze training:

  • krijg je veel praktische lesvoorbeelden voor alle vakken;
  • leer je hoe je buitenlessen organiseert die bijdragen aan onderwijsdoelen voor alle vakken;
  • leer je hoe je de controle houdt over de groep buiten;
  • ga je direct aan de slag met laagdrempelige materialen.
Gegevens school
Contactpersoon Training Buitenles
Overig

Heb je een mail gehad met daarin een uitnodiging voor een training met daarin een specifieke datum genoemd? Vul deze datum dan in. Heb je nog geen contact gehad, maar wil je je graag voor de training opgeven? Vul dan minimaal drie mogelijke datums in op een woensdagmiddag van 14.00 - 16.30 (andere tijden in overleg). Vul je optie 2 in dan nemen wij contact met je op om een datum te prikken.