Cursussen

Algemeen

De werkgroep cursussen houdt zich bezig met het voorbereiden en organiseren van verschillende cursussen. Hieronder staan alle soorten cursussen vermeld.

De werkgroep is naarstig op zoek naar mensen die een natuurcursus  willen voorbereiden en de organisatie tijdens de avonden op zich kunnen nemen. Heeft u interesse neemt u dan contact op met het bestuur van de afdeling. Ook docenten zijn welkom om ons team te versterken.

Contactpersoon : Dirk de Haan e-mail: dirk.dehaan@kpnmail.nl
Organisatie : Vacant
Docenten: Johan Bonsink, Dirk de Haan, Peter Hermelink en Jaco Houweling.

September 2022 zal de volgende cursus starten.

Natuurcursus

De natuurcursus wordt twee maal per jaar gegeven. Een voorjaarscursus en een najaarscursus. De cursus bestaat uit vijf theorie-avonden en vijf excursies op zaterdag en kost ongeveer €60,00.
Op dit moment is niet bekend wanneer de cursus weer gegeven wordt. (Als corona het toelaat mogelijk in het najaar van 2021.

Natuurgidsenopleiding

Wat houdt de opleiding in?
De opleiding beslaat 1,5 jaar en bestaat uit lesavonden (1 keer in de twee weken) en excursies (ongeveer 1 keer per maand). Van februari 2019 tot oktober 2020 is de laatste opleiding gegeven (met uitloop door Corona). Als de opleiding met goed gevolg is gedaan, ben je landelijk erkend als ‘IVN-Natuurgids’.

Afdeling Dronten is te klein om zelfstandig de opleiding te organiseren. Daarom organiseren we deze opleiding samen met alle afdelingen in de provincie Flevoland. Naar verwachting zal de volgende cursus begin 2024 starten.

Eenmaal natuurgids kun je aan het werk als vrijwilliger bij jouw IVN-afdeling met allerlei educatieve activiteiten op natuur- en milieugebied, zoals b.v. het organiseren en begeleiden van natuurwandelingen,
fietstochten, natuur-activiteiten voor de jeugd enz.