Zeeland
Cursussen
Op
maandag11jul202219:30

Online informatiebijeenkomst 'Introductiecursus Insecten'

Is een oorworm een insect? En een pissebed? In het eerste geval is het antwoord bevestigend, in het tweede geval niet. Waarom is dat zo? Dat en meer leer je tijdens 5 online lessen over insecten, die plaatsvinden in het najaar (september-oktober 2022, data volgen later). Ben jij een groene vrijwilliger in Zeeland, overweeg je om deel te nemen aan deze cursus en wil je alvast een voorproefje? Kom dan naar de online informatiebijeenkomst op maandag 11 juli van 19.30 tot 20.30 uur

Er zijn tegenwoordig handige apps waarmee je heel veel insecten moeiteloos op naam kunt brengen. Maar daarmee ben je nog geen insectenkenner. De Introductiecursus insecten zorgt voor de nodige basiskennis om je vondsten te kunnen plaatsen en om nog meer te genieten van de enorme soortenrijkdom. Ecoloog Chiel Jacobusse neemt cursisten mee in onderwerpen als de taxonomie van insecten, gedaanteverwisseling, ecologie van diverse families, typisch Zeeuwse soorten en - last but not least - tal van weetjes die bruikbaar zijn op excursie.

Meld je aan voor de informatiebijeenkomst! 

Woon je in Zeeland, ben je actief bij een groene vrijwilligersorganisatie en overweeg je om de Introductiecursus over insecten te volgen? Meld je dan vrijblijvend aan voor de informatiebijeenkomst op 11 juli van 19.30 tot 20.00 uur. Je ontvangt dan de Zoomlink per mail.

Meld je aan!

Foto: de herfstblaaskop: een zeldzame vlieg die in Zeeland te vinden is rond de nesten van de schorzijdebij

Algemene informatie

maandag 20 juni 2022 - 19:30 tot 20:30
Locatie: 
Online via Zoom
Nederland