Vragenlijst subsidie groen schoolplein

Van harte gefeliciteerd met de toekenning van de subsidie voor een groen schoolplein. Voor jullie plannen ontvangt jullie school een maximale bijdrage van 80.000 euro. Komend jaar gaan jullie het groene schoolpleinentraject in. Daar zijn een aantal voorwaarden aan verbonden. Zo volgt één groep leerlingen samen met ouders en leerkrachten een inspiratiesessie in de Speeldernis. Ook is er een verplichte training buitenles voor het hele leerkrachtenteam. In deze vragenlijst, stemmen we alvast wat gegevens en data daarvoor af. Graag invullen vóór vrijdag 8 juli. 

Na afloop van het invullen van de vragenlijst krijgt jullie school een begeleider toegewezen vanuit IVN natuureducatie. Hij/zij neemt dan zo snel mogelijk contact met jullie op om het traject verder af te stemmen.

Kick-off

Woensdag 24 augustus van 15.00 tot 17.00 uur vindt er een kick-off plaats: we trappen de vergroening van schoolpleinen in Rotterdam dit jaar samen af. We leren elkaar kennen en delen inspiratie en tips over vergroening en het proces wat jullie te wachten staat. We verwachten dat er van elke school 2 of 3 personen aanwezig zijn: een afvaardiging van directie en bijvoorbeeld iemand van de werkgroep groen schoolplein. Vul hieronder de gegevens in van de personen die aanwezig zijn (naar hen wordt t.z.t. een uitnodiging verstuurd). 
 

Inspiratiesessies

De inspiratiesessie is voor een afvaardiging leerlingen en hun leerkrachten en vindt plaats bij Natuurspeeltuin de Speeldernis. De leerlingen mogen hier kort spelen en ontdekken en gaan daarna, samen met de leerkrachten, aan de slag met het ontwerp. Want, welke elementen vinden de leerlingen onmisbaar voor een groen schoolplein? En hoe past dit op het huidige plein? De inspiratiesessie duurt een ochtend (9.00-11.30 uur) of een middag (12.00-14.30 uur). Vervoer naar de locatie dient zelf geregeld te worden. Geef minimaal 3 data aan, waarop de leerlingen en leerkrachten kunnen deelnemen aan de inspiratiesessie.

Voor de zomervakantie neemt Bram Wickel, Esmeralda Eggen of Anouk Otto contact met jullie op om deze in te plannen. 

Buitenlestraining

Tijdens deze buitenlestraining laten we zien én ga je ervaren, hoe je het schoolplein in kunt zetten tijdens de les. Het leerkrachtenteam krijgt praktische handvatten om buiten aan de slag te gaan met taal-, reken-, spelling-, zaakvak- of creatieve doelen. Wellicht komen er, door naar het gebruik van het plein te kijken, nieuwe wensen voor de inrichting van het plein naar voren. De training vindt deels binnen, in jullie school, en deels buiten op het schoolplein plaats. De training duurt 2,5 uur. 
Deze training is verplicht en we vragen zo veel mogelijk leden van het leerkrachtenteam (dat werkzaam is die dag) aanwezig te zijn. Geef minimaal 3 data aan, waarop deze training kan plaatsvinden.
Voor de zomervakantie neemt Bram Wickel, Esmeralda Eggen of Anouk Otto contact met jullie op om deze in te plannen. 

Stappenplan

Jullie hebben prachtige plannen. Maar waar begin je? Hoelang duurt het? En welke stappen doorloop je? IVN droomt van een natuurlijke, gezonde speel- en leerruimte op elke basisschool. Om die droom dichterbij te brengen, helpen we scholen met een stappenplan naar een groen schoolplein. Lees in dit stappenplan hoe je van een betegeld schoolplein een groeiend en bloeiend plein maakt. 

Voor nu heel veel plezier met de uitvoering van jullie plannen! Klik hieronder op 'Indienen' om dit formulier te verzenden. We nemen dan binnenkort contact met je op.