#2uurnatuur Challenge
IVN
vrijdag01nov2019

Challenge 9: #growatree

Zelf een eikenboom op zien groeien met de #growatree Challenge. Velen van jullie hebben hieraan mee gedaan. Zo zorgen we samen voor meer bomen in Nederland. Zie hier de foto's die jullie via social media hebben ingezonden.

Samen een bos creëren 

Carmen is al druk bezig geweest met de Challenge #growatree en geeft enkele goede tips om mee te beginnen.

growatree

Een voorproefje

Hoe ziet een eikel eruit die je een jaar geleden hebt geplant? Nou, zo! Ankie geeft vast een mooi voorproefje van de Challenge #growatree. 

growatree

Eikenbomen in de making

'Op zoek naar een eik het dichtst bij ons huis kom ik terecht bij het bosje waar onze jongens hutten bouwen. Ik plak er eigenlijk nooit het label 'natuur' op. Misschien moet ik er vanaf nu maar eens met andere ogen naar kijken!' -Lidewij

growatree

De Makkelijke versie

Je kan net als Gerben natuurlijk ook gewoon een boom planten in je tuin! 'Het is dan wel geen eikeltje in de grond, maar deze reus, net aangeplant, moet in onze achtertuin de komende jaren voor heel wat plezier gaan zorgen.'

growatree

Krijg jij er geen genoeg van?

Vandaag, 1 november 2019, is het het #TinyForest-plantseizoen van start gegaan! Komende maanden plant IVN samen met scholen, buurten, gemeenten en tuineigenaren meer dan 50.000 inheemse bomen. Lees hier meer over dit project en #plantmee!

plantmee