Gratis downloads

Maak je eigen dromenvanger, bouw zelf een egelhuis of ga op tuinsafari en ontdek welke bodemdieren er onder jouw bloempotten leven. Veel plezier!

Bodemdieren Doeboekbodemdieren doeboek

Wat spoken mollen, pissebedden en spinnen allemaal uit in en op de grond? Met dit doeboek zoek je het tot op de bodem uit! Maak je eigen insectenzuiger, bouw een compostfabriek en kom alles te weten over wormen, spinnen en andere bodemdieren.

Download het doeboek


Do-It-Yourself Dromenvanger

Verwerk je herfstvondsten in een mooie dromen-Dromenvangervanger. Leuk om boven je bed te hangen om nare dromen te weren of als decoratie in je huis. In deze Do-It-Yourself staat beschreven hoe je met een paar materialen en herfstschatten je eigen dromenvanger maakt.

Download dromenvanger


Do-It-Yourself Egelhuis

De meeste volwassen egels houden eind Egelhuisnovember een winterslaap. Help de egel overwinteren en bouw je eigen egelhuis. In deze Do-It-Yourself lees je hoe je dit egelonderkomen eenvoudig kunt maken.

Download egelhuis


Paddenstoelenlespakket

Paddenstoelen: zo zie je er niet één, zo zijn erPaddenstoelen ineens heel veel. De natuur is het beste leslokaal voor kinderen. Speciaal voor leerkrachten in het basisonderwijs stelt IVN daarom een gratis herfstlespakket beschikbaar, geschikt voor leerlingen van groep 5/6. Zo zit je straks met een klas vol Paddenstoelexperts!

Download het lespakket