Doe mee met de IVN #2uurnatuur Challenge!

Zelf je snacks uit de natuur halen, een paddo-trip doen of oog in oog staan met nieuwe diersoorten? Uit onderzoek blijkt dat natuur gezond is en dat mensen die twee uur per week in de natuur doorbrengen, hun leven een hoger cijfer geven. Juist met de donkere herfstmaanden in aantocht is het belangrijk naar buiten te blijven gaan! Doe daarom in oktober mee met de IVN #2uurnatuur Challenge!

Doe mee!

Waarom #2uurnatuur?

Natuur geeft je een boost om je fitter en vrolijker te voelen. De wetenschap bewijst dat het goed is voor je creativiteit, ontspanning, fysieke fitheid, concentratie en stemming. Helaas lukt het veel Nederlanders niet om genoeg tijd in de natuur door te brengen. Maar als het écht zo makkelijk is, waarom doen we het dan niet? Wij geven je graag een virtuele schop onder je kont om jouw twee uur natuur per week te halen. Met de IVN #2uurnatuur Challenge dagen wij je in de maand oktober  uit met verrassende opdrachten.

Hoe werkt de Challenge?

Meld je gratis aan. Twee keer per week om 14:00 uur ontvang je een email met een verrassende uitdaging die je in je eigen omgeving kunt doen. Aan het begin van de week is dat een korte opdracht, die goed te combineren is met werk en/of studie. Elke vrijdag ontvang je een speciale weekend-uitdaging. Ook krijg je een Challenge checklist, waarin je je voortgang kunt bijhouden. Zo zie je na een maand écht welke invloed de natuur op jou heeft.

Tip: doe het samen

Inspireer anderen ook om naar buiten te gaan. Deel de IVN #2uurnatuur Challenge met je vrienden, familie of daag je collega’s uit. Leuk voor in de pauze en goed voor meer vitaliteit op de werkvloer. Zorg dat iedereen zich aanmeldt en houd jullie scores bij op de Team Challenge poster!

Deel jouw natuurmoment

Tijdens de IVN #2uurnatuur Challenge prikkel je al je zintuigen op een nieuwe manier. Voel je je anders na het uitvoeren van een opdracht? Wat vond je leuk en wat minder? Heb je nieuwe inzichten gekregen? Door jouw ervaring en leuke foto’s te delen, inspireer jij ook anderen! Iedere week plaatst IVN een overzicht met de leukste social media posts.