IVN #2uurnatuur Challenge Mail 4

Maandag 25 oktober hebben we de vierde Challengemail verstuurd. Heb je de deze niet ontvangen? Lees hier de inhoud terug.

2uurnatuur2021Niet te missen in de herfst: de prachtige gekleurde bladeren. Het is vaak dé reden om de herfst als favoriete seizoen te kiezen. De warme tinten verblijden ieder moment dat we buiten zijn. Trek er op uit met de Challenges van deze week en neem de kleuren écht in je op! 

De Challenges - week 4

2uurnatuur2021

Uitdaging: #kiesjekleur

Maak deze week een of meerdere herfstwandelingen om jouw 2 uur in de natuur te halen. Kies één herfstkleur (rood, geel, oranje of bruin) en focus je tijdens de wandeling op deze kleur. Wat valt je op? Als je echt fanatiek wilt meedoen, laat jij jouw route bepalen door een herfstkleur naar keuze. Kies bijvoorbeeld steeds de richting waar je het meeste geel ziet. Wie weet waar je terecht komt! Deel jouw (verrassende) route op social media door een route app te gebruiken tijdens de wandeling. 

Bladeren vind je in veel verschillende kleuren en vormen. Is het een blad van een linde? Of van de hazelaar? Download de Bomen zoekkaart om het zeker te weten.

2uurnatuur2021

Ontspanning: #buitenbeeld

Schuilt er in jou een Picasso of Mondriaan? Laat je creativiteit de vrije loop en maak in de buitenlucht, waar anderen het kunnen zien, een natuurkunstwerk. Wat dacht je bijvoorbeeld van een Mandala in herfstkleuren? 

2uurnatuur2021

Wat doet het met je?

Het kijken naar de veranderende kleuren in de natuur geeft je een ontspannend gevoel. Kleuren hebben namelijk invloed op je emoties en humeur. Volgens Oosterse geneeswijzen kun je met kleuren je lichaam in balans houden. Zo worden kleuren ingezet om bijvoorbeeld slapeloosheid en depressiviteit tegen te gaan.

 

2uurnatuur2021

Waarom verkleuren boombladeren?

Wanneer we de blaadjes aan de bomen langzaam zien veranderen van groen naar oranje is het duidelijk: de herfst is begonnen. Maar hoe komt het eigenlijk dat deze blaadjes veranderen van kleur?

 

2uurnatuur2021

Met kinderen

Ga op kleurenspeurtocht! Beschilder de vakjes van een eierdoos met verschillende herfstkleuren. Neem de doos mee tijdens het wandelen en stop in elk vakje een natuurvondst die matcht met de kleur. Kijk samen wat jullie allemaal hebben gevonden. Wat vinden jullie het mooist?

 

IVN #2uurnatuur Challenge

Deel jouw Challenge

Volg de IVN #2uurnatuur Challenge via Facebook, Twitter, Instagram of onze Facebook groep. Deel jouw ervaringen met #2uurnatuur en tag @ivnnatuureducatie. Wie weet zie je jouw foto's en videos terug op onze kanalen, of win je een IVN Trektocht!  

 

Herfstroutes

Ga mee naar buiten en beleef de herfst, want er valt nu van alles in de natuur te ontdekken. Zoek een herfstroute bij jou in de buurt.

Met groene groet,
Het IVN #2uurnatuur Challenge team

Spadel

< Terug naar het overzicht