IVN #2uurnatuur Challenge Mail 3

Maandag 18 oktober hebben we de derde Challengemail verstuurd. Heb je de deze niet ontvangen? Lees hier de inhoud terug.

2uurnatuur2021Hoe meer je over ze weet, hoe fascinerender ze worden. Paddenstoelen! Ze staan centraal in mythische verhalen, hebben bijzondere namen en spelen een geweldige rol in de natuur. Verken deze week de wereld van paddenstoelen door goed te kijken en natuurlijk veel op pad te gaan.

De Challenges - week 3

2uurnatuur2021

Uitdaging: #primapaddenstoel

Ga eropuit en leg jouw raarste paddenstoelvondst vast! Paddenstoelen zijn op meer plekken te vinden dan je zou denken. Een paddenstoel die tussen de stenen uit kruipt, verborgen is tussen het gras of tevoorschijn komt uit een composthoop. Weet jij de meest vreemde plek van Nederland te vinden?

Gebruik onze Paddenstoelen zoekkaart om te weten welke soorten je ziet.

 

2uurnatuur2021

Ontspanning: #paddoportret

Iedereen heeft wel eens een paddenstoel gezien, maar hoe goed heb je ernaar gekeken? Deze week is het tijd om écht te gaan kijken, want we dagen je uit om een paddenstoel heel precies na te tekenen of schilderen. Kies dus een paddenstoel die je mooi vindt, ga ernaast zitten en start jouw kunstwerk!

2uurnatuur2021

 

Wat doet het met je?

Natuurlijke patronen stimuleren onze hersenen meer dan patronen uit omgevingen die door mensen zijn gebouwd. De stad verveelt en de natuur fascineert! Kijken naar de natuur kietelt onze hersenen op zo’n manier dat het onze versnipperde aandacht vasthoudt en een gevoel van kalmte teweeg brengt.

 

2uurnatuur2021

Paddenstoelen op gekke plekken

Als je erop let, ga je het vaker zien. Dat is in de herfst ook zeker zo met paddenstoelen, maar ook in andere seizoenen kom je soms een paddenstoel tegen. Hoe kan dat? En waarom groeien ze soms op gekke plekken?

 

2uurnatuur2021

 

Met kinderen

Paddenstoelen hebben soms mysterieuze, sprookjesachtige namen. Gebruik jullie fantasie en bedenk namen voor elke soort paddenstoel die jullie tegenkomen. Het zou zomaar kunnen dat jullie zelfbedachte paddenstoel ook echt bestaat! 

 

IVN #2uurnatuur Challenge

Deel jouw Challenge

Volg de IVN #2uurnatuur Challenge via Facebook, Twitter, Instagram of onze Facebook groep. Deel jouw ervaringen met #2uurnatuur en tag @ivnnatuureducatie. Wie weet zie je jouw foto's en videos terug op onze kanalen, of win je een IVN Trektocht!  

 

Herfstroutes

Ga mee naar buiten en beleef de herfst, want er valt nu van alles in de natuur te ontdekken. Zoek een herfstroute bij jou in de buurt.

Met groene groet,
Het IVN #2uurnatuur Challenge team

Spadel

< Terug naar het overzicht