#2uurnatuur Challenge
Paddenstoelen
woensdag26sep2018

Top 3 herfstknutsels

Groene bladeren kleuren bruin, blauwe lucht wordt grijs en de truien worden uit de kast getrokken. Met deze leuke DIY-tips kan je niet anders dan genieten van de herfst!

1.    Herfststukje

Maak een ommetje door het park of een bos. In de natuur vind je heel leuk materiaal om een herfstukje te maken. Wanneer je klaar bent met verzamelen doe je het volgende:

1.    Maak aan elk materiaal een metalen draadje vast (hoeft niet bij takjes).
2.    Plaats wat insteek mos in een vaas of kom. 
3.    Steek de verzamelde materialen in het insteek mos, maak er wat moois van!

2.    Bladeren schilderen 

Zorg voor meer kleur in huis. Probeer met deze DIY zoveel mogelijk verschillende bladeren te verzamelen. Dit heb je verder nodig:

-    Acrylverf
-    Kwasten 
-    Knijpers
-    Dun touw

Plaats de bladeren op een veilige ondergrond en schilderen maar! Stippen, strepen of hartjes, niets is te gek. Laat de bladeren drogen en hang ze met knijpers vast aan een stukje touw. Hang het touw aan de muur of een raam. 

3.     Een ketting van eikeltjes

Niks is zo leuk als het maken van eigen sieraden. Dit kan ook met eikeltjes, dat is dus nog een reden om naar buiten te gaan. Zo maak je deze ketting:

1.    Haal voorzichtig het dopje van de eikel af. 
2.    Verf de onderkant (dus niet de dop) van de eikeltjes met acrylverf. Voor een goede dekking moet de eikel drie laagjes verf krijgen. 
3.    Gebruik een markeerstift om leuke details op het eikeltje te tekenen. 
4.    Knip een stuk touw in de gewenste lengte van je ketting.
5.    Maak twee gaatjes in het dopje van de eikel. Rijg het touw door de gaatjes van het dopje heen.
6.    Gebruik de lijm aan de binnenkant van het dopje en plak deze aan de bovenkant van de eikel. Laat het drogen en voilà, je hebt je eigen gemaakte ketting!

Wist je dat je ook kunt tekenen met takken? Het boekje Tekenen met takken biedt inspiratie om te knutselen met de natuur! Nu voor €19,95 in onze webwinkel.