De IVN #2uurnatuur Challenge!

Navigeer op basis van de natuur, maak kunst in én met de natuur, ontdek bijzondere paddenstoelen en trotseer de elementen! Uit onderzoek blijkt dat natuur gezond is en dat mensen die twee uur per week in de natuur doorbrengen, hun leven een hoger cijfer geven. Juist tijdens de donkere herfstmaanden is het belangrijk naar buiten te blijven gaan! Daarom organiseerde IVN in oktober voor de derde keer de #2uurnatuur Challenge. Ruim 20.000 mensen gingen in 2021 deze uitdaging aan.

Waarom #2uurnatuur?

Natuur geeft je een boost om je fitter en vrolijker te voelen. De wetenschap bewijst dat het goed is voor je creativiteit, ontspanning, fysieke fitheid, concentratie en stemming. Helaas lukt het veel Nederlanders niet om genoeg tijd in de natuur door te brengen. Maar als het écht zo makkelijk is, waarom doen we het dan niet? Wij geven je graag een digitale schop onder je kont om jouw twee uur natuur per week te halen.

Mens en Natuur nieuwsbrief

Wil je het hele jaar door inspiratie om de natuur op te zoeken? Meld je dan aan voor de maandelijkse Mens en Natuur nieuwsbrief

Aanmelden nieuwsbrief

In samenwerking met SPASpadel

IVN Natuureducatie en mineraalwatermerk SPA werken samen om een extra impuls te geven aan natuur- en milieueducatie. SPA werkt mee aan de uitbreiding van het cursusaanbod ter bevordering van de wilde bij, Tiny Forests in de Benelux en jongeren laten adviseren over de aanpak van zwerfafval. Ook ondersteunen ze de IVN #2uurnatuur Challenge. Zo bereiken we een nog groter publiek met onze missie: het verbinden van mens en natuur.  
Lees meer over de samenwerking met Spadel.