Meld je aan

De IVN #2uurnatuur Challenge!

Navigeer op basis van de natuur, maak kunst in én met de natuur, ontdek bijzondere paddenstoelen en trotseer de elementen! Uit onderzoek blijkt dat natuur gezond is en dat mensen die twee uur per week in de natuur doorbrengen, hun leven een hoger cijfer geven. Juist tijdens de donkere herfstmaanden is het belangrijk naar buiten te blijven gaan! Daarom organiseert IVN in oktober voor de derde keer de #2uurnatuur Challenge. Ga jij deze herfst de uitdaging aan?

Waarom #2uurnatuur?

Natuur geeft je een boost om je fitter en vrolijker te voelen. De wetenschap bewijst dat het goed is voor je creativiteit, ontspanning, fysieke fitheid, concentratie en stemming. Helaas lukt het veel Nederlanders niet om genoeg tijd in de natuur door te brengen. Maar als het écht zo makkelijk is, waarom doen we het dan niet? Wij geven je graag een digitale schop onder je kont om jouw twee uur natuur per week te halen.

Wegens succes herhaald

De campagne bewijst ieder jaar weer een succes te zijn. Ruim 15 duizend deelnemers gingen in oktober 2020 verschillende challenges aan om de natuur te beleven. Uit de enquête blijkt dat 78% van de respondenten een positief effect op hun gezondheid heeft ervaren tijdens de opdrachten. Zij geven aan zich meer ontspannen en vrolijker te voelen. Lees het volledige artikel

Deel jouw natuurmoment

Tijdens de IVN #2uurnatuur Challenge prikkel je al je zintuigen op een nieuwe manier. Voel je je anders na het uitvoeren van een opdracht? Wat vond je leuk en wat minder? Heb je nieuwe inzichten gekregen? Door jouw ervaring en leuke foto’s te delen met #2uurnatuur, inspireer jij ook anderen! 

IVN #2uurnatuur Challenge 2021

Ga jij dit jaar de uitdaging aan? In oktober begint de IVN #2uurnatuur Challenge 2021. Klaar voor de start?

Ja, ik doe mee!

 

In samenwerking met SPASpadel

IVN Natuureducatie en mineraalwatermerk SPA werken samen om een extra impuls te geven aan natuur- en milieueducatie. SPA werkt mee aan de uitbreiding van het cursusaanbod ter bevordering van de wilde bij, Tiny Forests in de Benelux en jongeren laten adviseren over de aanpak van zwerfafval. Ook ondersteunen ze de IVN #2uurnatuur Challenge. Zo bereiken we een nog groter publiek met onze missie: het verbinden van mens en natuur.  
Lees meer over de samenwerking met Spadel.